Wens van de opdrachtgevers was een praktische tuin waar veel plek is om te zitten, het gras eruit, een fijne sfeer creëren en niet teveel onderhoud aan het groen!

De make over van deze achtertuin is een behoorlijk project geweest, de gigantische coniferenhaag heeft plaatsgemaakt voor een zwart gepotdekselde houten schutting, de conifeer was meer dan 1 meter breed en de tuin heeft opeens een flink stuk meer ruimte. Om de afwatering in de tuin een handje te helpen hebben we ervoor gekozen een strook grond met daarover grind voor de schutting aan te brengen met daarin grassen aangeplant  bestaande uit diverse Miscanthussoorten (deze moeten nog opkomen daar is nu nog niet zoveel van te zien) . Ook hebben we tussen de betonklinkers stroken sedum aangeplant, dit geeft een mooi groen karakter aan de tuin en zorgt er tevens voor dat regenwater gemakkelijk de grond in kan zakken.

Een pergola van stoer robuust hout is het centrum van de tuin geworden, hieronder is genoeg plek voor een grote tafel en veel zitplek. Er kan een zonnedoek tussen gespannen worden, ook is er aan beide kanten gekozen om clematis en jasmijn aan te planten, deze gaan straks weelderig klimmen en zorgen voor een aangename schaduw en kleurrijk en geurig geheel. Ook fijn voor de bijen en vlinders!

Verlichting is ook gelijk aangelegd, spotjes op de schutting en aan de muur voor een sfeervol en functioneel licht in de tuin. In de antieke kaasvaten is gekozen voor blauw schapengras oftewel Festuca. Deze blauwachtige grassen zien er stoer uit en zijn sterk.

Het houthok is verplaatst naar het midden van de schutting. Tevens gepotsdekelt aan de zijwanden en past zo prima in de stijl van de rest in de tuin.

De tuin is verder aangekleed met potten olijfbomen en vlinderstruiken. Deze onderhoudsvriendelijke tuin heeft een fijne sfeer met genoeg zon en schaduwzitplek, is aantrekkelijk voor vlinders en bijen en zorgt voor een natuurlijke afwatering. Het allerbelangrijkste; de opdrachtgevers waren zeer tevreden en gaven aan dat het nog veel mooier was geworden dan ze al in gedachten hadden na het ontwerp wat we voor ze hadden gemaakt. En kun je nagaan.. dan moet het nog allemaal gaan groeien..!